Kuvateksti: Poikkeuksellisena aikana raikkaan rehellinen huumori voi olla työyhteisölle virkistävää ja voimaannuttavaa.

Toimintasuunnitelma konkretisoi strategian teoiksi

Ammattiopisto Spesialle tehdään vuosittain toimintasuunnitelma, jotta arjen tekeminen pysyy aidosti linjassa meille tärkeiden, strategiaan kirjattujen päämäärien kanssa. Toimintasuunnitelma eli tuttavallisesti TOSU, konkretisoi suunnitelman käytännön teoiksi, yhteisesti ja toiminnoittain.

Spesian toimintasuunnitelmassa on valittu vuodelle yhteiset painopistealueet, asetettu niiden pohjalta tavoitteet yhteisesti ja toiminnoittain, sekä määriltelty mittarit, joilla onnistumista arvioidaan. TOSU:n suppeammassa, kuvitetussa versiossa on kuvattu ydinkohdat eli Spesia-tason lupaukset ja mittarit, jaoteltuna Balanced Scorecard -mallin mukaisesti. Toimintokohtaiset tavoitteet ja mittarit löytyvät toimintasuunnitelman laajemmasta versiosta.

Yhteinen huumori voimaannuttaa työyhteisöä

Vaikka TOSU on erityisen tärkeä työkalu esimiehille ja vastuuhenkilöille, sen tarkoitus on kuvata ja suunnata ihan kaikkien spesialaisten tekemistä. Siksi vuoden 2021 toimintasuunnitelmasta haluttiin tehdä vähän erilainen, elämänmakuinen ja mutkattomasti meidän näköinen.

Niinpä laitoimme toimintasuunnitelman Spesia-tason painotukset ja lupaukset raikkaaseen kuvitus-kirjopesuun, sanallisesti ripauksen rohkeampaan rumpukuivaukseen ja rikkaan mielikuvituksen mankeliin.Lopputulos on hyväntuulinen, raikas ja samalla rehellisen (itse)ironinen esitys toiminnan suunnittelusta ajassa, jossa koko maailma on hiukan mullin mallin ja muutoksessa, mutta tavoitteet samalla korkealla.

Ehkäpä hurttia huumoria tarvitaan eniten juuri silloin, kun ajat ovat haastavat?"Katsokaa, ennakoin ja väistin!" sanoo mies rikkoontuneen kukkaruukun vierellä. Hän ei huomaan selkänsä takaa lähestyvää katujyrä, jossa lukee MUUTOS.Kuva: Hurttia huumoria tarvitaan eniten silloin, kun ajat ovat haastavat, niinä hetkinä kun tuli taas muutama muuttuja.

Tutustu TOSU:un ja katso mitä Spesia lupaa 2021?

Tutustu Spesian toimintasuunnitelmaan tarkemmin sivuillamme tai lataa Spesia-tason toimintasuunnitelman kuvituksineen ja mittareineen alla olevasta linkistä.