Urheiluvalmennuksen opettaja Hanna Kasurinen vastaanotti URAteko-palkinnon. Paljon onnea Hannalle!

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiön (URA) hallitus on myöntänyt Vuoden URAteko -palkinnon Ammattiopisto Spesian Urheiluvalmennukselle.

”Päätöksemme perusteena on se, että Spesia aloitti syksyllä 2019 Suomen ensimmäisenä erityisoppilaitoksena tarjoamaan urheiluvalmennusta osana opintoja, tavoitteenaan tarjota yhdenvertaiset kaksoisuramahdollisuudet myös vammaisopiskelijoille ja -urheilijoille.” Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö kertoo perusteluissaan.

Vuoden URAteko-palkinto myönnetään henkilölle tai taholle, joka on vuoden aikana merkittävällä ja uutta luovalla tavalla myötävaikuttanut urheilijoiden uramahdollisuuksien kehittämiseen.

URAteko-palkinto jaettiin 10.12.2019 Musiikkimusea Famessa, jossa sen vastaanotti Urheiluvalmennuksen opettaja Hanna Kasurinen. Radio Spesia oli paikalla kuvaamassa ja luvassa on Hannan haastattelu, jossa hän kertoo lisää Urheiluvalmennuksesta.

Urheiluvalmennus osana opintoja

Spesian Järvenpään toimipaikassa opiskelijoilla on mahdollisuus hakeutua Urheiluvalmennukseen osana valinnaisia opintoja. Urheiluvalmennuksen opintokokonaisuus on uusi ja tulevaisuudessa tarkoituksena on tarjota yhtenäinen Urheilijan polku -opintokokonaisuus, jotta vammaisurheilijoilla olisi paremmat harjoittelumahdollisuudet jo opiskeluaikana.

Urheiluvalmennukseen voi hakea säännöllisen liikuntataustan omaava Spesian opiskelija, joka haluaa vahvistaa liikuntataitojaan ja parantaa fyysistä kuntoaan. Opintojen ja urheilun yhteensovittamiseksi opinnoissa huomioidaan mm. opiskelijan yksilölliset lähtökohdat ja urheilun ajankäytölliset vaatimukset. Tarvittaessa opiskelijoita tuetaan oman lajin löytämisessä sekä kilpaurheilun aloittamisessa.

Kuvat: Radio Spesia

Opettaja Hanna Kasurinen ja koulutuspäällikkö Petri Vanhalakka iloitsivat tunustuksesta.