Haluaisitko opiskella? Kaipaatko uutta suuntaa tai uutta osaamista, joka auttaisi sinua työllistymään? Hae nyt Ammattiopisto Spesiaan ja aloita opinnot heti.

Jatkuvassa haussa koulutuksiin voi hakea koska tahansa, mutta kokosimme tähän tärppejä tämänhetkisistä avoimista paikoistamme eli minne juuri nyt kannattaisi hakea. Paikkoja löytyy seitsemällä eri paikkakunnalla ja kaikilta koulutusaloiltamme.  

Jos kiinnostuit, kannattaa hakea heti, sillä paikat täyttyvät aina sitä mukaa, kun sopiva opiskelija löytyy. Hakeminen tapahtuu Wilma-järjestelmän kautta osoitteessa wilma.spesia.fi/browsecourses. Opinto-ohjaajamme auttavat sinua hakuasioissa taas jouluoman jälkeen 7.1.2019 alkaen.

Hakutärppejä

Jyväskylä

Jyväskylässä paikkoja löytyy ammatilliseen koulutukseen valmentavasta VALMA-koulutuksesta sekä varastonhoitajilta, kodinhuoltajilta, kiinteistönhoitajilta ja artesaaneilta (tekstiilipainotteinen).

Merkonomit opiskelevat vielä kevään ajan Äänekoskella, mutta siirtyvät syksyllä 2019 Jyväskylään. Ryhmässä on haettavana useita paikkoja ja jos etsit koulutuspaikkaa Jyväskylästä, kevätlukukaudella olisi hyvä hetki jo ottaa opinnoissa varaslähtö.

Järvenpää

Järvenpäässä vapaita paikkoja löytyy tällä hetkellä kivasti sekä kodinhuoltajille että toimitilahuoltajille. Myös koneasentajan tai ajoneuvoasentajan koulutuksesta kiinnostuneelle on nyt hyvä hetki pistää hakemus sisään. VALMA:n ja TELMA:n yksittäisistä paikoista voi kysellä opo Arja Lintulalta 7.1.2019 lähtien.

Kotka

Kotkan merkonomi-ryhmään otetaan täydennystä, samoin työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaan TELMA-koulutukseen sekä myös ammatilliseen perustutkintoon valmentavan VALMA-koulutukseen.

Mikkeli

Mikkelissä on tarjolla valmentavaa koulutusta. Voit hakea joko työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaan TELMA-koulutukseen tai jatko-opintoihin suuntaavaan ammatilliseen koulutukseen valmentavaan VALMA-koulutukseen.

Pieksämäki

Pieksämäellä on tammikuulle tarjolla monipuolinen kattaus ammatteja, joihin voi opiskella: kokki, puutarhuri, ympäristönhoitaja, kodinhuoltaja, merkonomi, kiinteistöhoitaja. Jos oma ala ei kuitenkaan ole vielä kirkastunut, kannattaa ensin hakea ammatilliseen koulutukseen valmentavaan VALMA-koulutukseen, josta on helppo jatkaa ammattilinjoille.

Turku

Myös Turun tammikuun setti on erityisen monipuolinen, sillä sinne otetaan tällä hetkellä uusia opiskelijoita kaikille opetettaville aloille. Erityisen hyvä hetki juuri nyt on hakea opiskelemaan kone- ja tuotantotekniikkaa tai autokorinkorjaajan, puusepän, kiinteistönhoitajan, kodinhuoltajan tai toimitilahuoltajan koulutukseen.

Uusikaupunki

Uusin toimipisteemme Uudessakaupungissa tarjoaa valmentavaa koulutusta. Sinne on mahdollista hakea sekä VALMA- että TELMA-koulutukseen.