Jatkuva haku

Hae lukuvuoden aikana vapautuvia opiskelupaikkoja joustavasti

Mitä on jatkuva haku?

Kevään hakuajan lisäksi opiskelupaikkoja voi vapautua myös muina aikoina.

Ammatillinen koulutus on nykyään osaamisperusteista, joten kaikkien opinnot eivät kestä yhtä pitkään. Jos joku opiskelija valmistuu muita nopeammin, hänen tilalleen voidaan ottaa uusi opiskelija kesken lukuvuoden. Tätä kutsutaan jatkuvaksi hauksi.

Jatkuva haku soveltuu kaikille, jotka ovat vielä vailla opiskelupaikkaa. Jos sinulla on ennestään jokin muu tutkinto ja haluat vaihtaa alaa, jatkuvan haun paikat ovat sinulle hyvä vaihtoehto päästä opiskelemaan.

Näin haet jatkuvassa haussa

Koulutushaussa näet kaikki Spesian koulutusalat. Jos koulutusalalla on haku käynnissä, klikkaa ja katso millä paikkakunnalla on avoimia paikkoja.

Koulutusalan sivulla on hakuaikana paikkakunnan kohdalla linkki  Opintopolkuun, jossa voit täyttää hakulomakkeen. Koulutuksiin hakeutuminen tehdään jokaiseen toimipaikkaan erikseen.

Kun saamme hakemuksesi, opinto-ohjaaja ottaa sinuun yhteyttä ja kutsuu haastatteluun, jossa selvitämme koulutukseen soveltuvuutta.

Muista myös hakemuksen liitteet

Koska koulutuksemme on tarkoitettu yksilöllistä tukea tarvitseville opiskelijoille, tarvitsemme sinusta myös muita tietoja hakemuksen lisäksi. Jos haet useampaan Spesian koulutukseen, yhdet liitteet riittävät.
 

Lähetä hakemuksen liitteeksi kopiot seuraavista:

  • Erityisen tuen suunnitelma, kuten HOJKS tai HOKS
  • Terveydentilaa tai toimintakykyä kuvaava asiantuntijalausunto, mikäli tuen tarve opinnoissa johtuu terveydellisistä syistä tai muusta toimintarajoitteesta
  • Aikaisemmat koulu- ja opiskelutodistusjäljennökset


Lisäksi suositeltavia liitteitä ovat:

  • Työtodistukset
  • Palvelu- ja kuntoutussuunnitelma
  • Muut asiat, joihin haluat vedota

Täydennäthän hakemustasi RUORI-itsearviointikyselyllä, jotta saamme paremman kokonaiskuvan opiskelu- ja toimintakyvystäsi.

Ohje Ruori-itsearvioinnin tekemiseen ja lähettämiseen

Lähetä liitteet sähköisesti!

Liitteet lähetetään ensisijaisesti sähköisen linkin kautta, jonka hakija saa sähköpostiin hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Tarvittaessa liitteet voi lähettää myös paperisena siihen päätoimipaikkaan, joka sijaitsee lähimpänä ensisijaista hakutoivetta. Päätoimipaikat ovat Jyväskylä, Järvenpää, Pieksämäki ja Turku.

TÄRKEÄÄ: Mikäli lähetät liitteet postitse, älä nido liitteitä yhteen.

Järvenpää:

Ammattiopisto Spesia, Järvenpää
PL 46 (Mannilantie 27)
04401 JÄRVENPÄÄ

Jyväskylä ja Viitasaari:

Ammattiopisto Spesia, Jyväskylä
PL 5 (Keskussairaalantie 21 E)
40101 JYVÄSKYLÄ

Turku, Rauma ja Uusikaupunki:

Ammattiopisto Spesia, Turku
PL 64 (Vähäheikkiläntie 50)
20811 TURKU

Pieksämäki, Mikkeli, Savonlinna ja Kotka:

Ammattiopisto Spesia, Pieksämäki
Opintie 2
76150 PIEKSÄMÄKI