Liiketoiminnan opiskelijat ovat päässeet syysloman jälkeen opiskelemaan uusiin, upeisiin tiloihin kauppakeskus Forumiin Jyväskylän keskustaan. Avasimme lauantaina 23.11. tiloihin myös Spesia Puodin, joka tulee olemaan yksi tärkeä oppimisympäristö merkonomiopiskelijoille.

Spesia Puodin isot näyteikkunat kauppakeskuksen sisällä.
Kuvateksti: Tältä näyttävät Spesia Puodin näyteikkunat kauppakeskus Forumissa.

Spesia Puoti myy opiskelijoiden ja paikallisten pienyrittäjien valmistamia käsitöitä ja lahjatavaraa, sekä toimii samanaikaisesti asiakaspalvelun ja myynnin aitona oppimisympäristönä. Tiloissa toimii myös harjoitustoimisto, mikä tarjoaa palveluita kuten kopiointi ja postituspalveluita mm. kehittämispalveluille.

Puotimme on auki ti-pe klo 10-18 ja la klo 10-16. Pitkien aukioloaikojen vuoksi opiskelijoille avautuu mahdollisuus harjoitella kaupan töitä myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Avajaiset innostuneissa tunnelmissa

Avajaisia edeltävänä päivänä 22.11. järjestimme kutsuvierastilaisuuden Puodissa.

Neljä naista nostaa maljoja, yksi seisoo selin kameraan.
Kuvateksti: Koulutusjohtaja Jaana Myyryläinen, koulutuspäällikkö Kirsi Tuovinen, toimitusjohtaja Mia Sarpolahti ja rehtori Tiina Meriläinen kehuivat kilvan opiskelijoiden, henkilöstön ja taustajoukkojen Puodin avaamisen eteen tekemää työtä.


Kuvateksti: Avajaisissa oli paikalla yrittäjiä sekä Spesian artesaaniopiskelijoita esittelemässä tuotteitaan ja tekniikoitaan.

Kymmenkunta ihmistä pyöreän pöydän ympärillä kahvittelemassa, kaikki katsovat kameraan ja nostavat kättä tervehdykseksi.
Kuvateksti: Avajaiskahveilla opiskelijoiden taukotilassa.

Opiskelua, arkea ja asiakaspalvelua

Puodissa opiskelijat pääsevät tutustumaan myyntityöhön aidossa ympäristössä ja Puodissa hankitaan monenlaista ammatillista osaamista, mm. asiakaspalvelua, työyhteisössä toimimista, myyntiä, markkinointiviestintää, kassan käyttöä, esillepanoa, hinnoittelua, lähetyslistojen tarkistamista, myymälän siisteydestä huolehtimista ja montaa muuta kaupan työtehtävää.

Opiskeluun kuuluu myös erilaisten arkisten taitojen harjoittelua. Opiskelijat esimerkiksi käyvät ohjaajan kanssa kaupassa hankkimassa välipalatarvikkeet viikoittain ja valmistavat itse välipalansa sekä huolehtivat taukotilan ja luokan siisteydestä. Harjoittelemme myös lajittelemaan työympäristön tavallisimmat jätteet oikein eri jätelajeittain ohjeen mukaan.

Puodilla on oma facebook -tili Spesia Puoti Jyväskylä, johon opiskelijat pääsevät suunnittelemaan ohjatusti päivityksiä esim. tuotteiden esittelyjä. Viestinnästä Mirja Niskala kävi opiskelijoille kertomassa Ammattiopisto Spesian Brändistä ja miten ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Brändiman​uaalia käytetään markkinointimateriaaleissa.

Puodissa on ollut vierailijoita runsaasti avajaisten jälkeen. Pieksämäeltä kävi opiskelijoita tekemässä jouluisia krasseja myyntiin.

Lisää avajaistunnelmia: