Tervetuloa tutustumaan pieksämäkeläisten opiskelijoiden NYT-yrityksen palveluihin ja toimintaan.

NYT-yritys ehti vuoden aikana opettaa paljon

Spesian opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua yrittäjyyteen turvallisesti ja riskittömästi Nuori Yritys eli NYT-yrittäjyyden avulla opintojen aikana. NYT-yritys on opiskelijoiden oma, opiskeltavaan alaan liittyvä yritys, joka perustetaan vuodeksi kerrallaan.

NYT-yrittäjyydessä opiskelijat tutustuvat yrityksen vaiheisiin perustamisesta lopettamiseen. Kyseessä ei kuitenkaan ole elinkeinoharjoittaminen eikä yrityksellä ole Y-tunnusta, joten NYT-yrittäjyys on turvallinen tapa tutustua yritykseen korkeintaan vuoden ajan joko yksin tai ryhmän kanssa.

Opiskelijat tekevät oman alansa asiakastöitä tai valmistavat tuotteita yrittäjämäisesti, ja suorittavat samalla yrittäjyyteen liittyviä opintojaan. Spesiassa toimii useita NYT-yrityksiä eri paikkakunnilla muun muassa kiinteistönhoidon, pienkonekorjauksen, liiketalouden ja puhtaanapidon aloilla.

NYT-yrittäjyys tuo opiskelijoille mahdollisuuden verkostoitua ja näyttää osaamistaan suoraan yrityksille B-to-B-mallin mukaisesti. Yrittäjyyden ei tarvitse olla opiskelijan pääasiallinen tavoite valmistuessaan, vaan Spesiassa uskotaan NYT-toiminnasta olevan hyötyä työllistymismahdollisuuksien saamisessa valmistumisen jälkeen.

NYT-yrittäjyyttä ja Vuosi Yrittäjänä -ohjelmaa koordinoi Nuorten yrittäjyys ja talous NYT. NYT-yritykset vaihtelevat vuosittain, mutta alat pysyvät samoina.

Pieksämäen opiskelijoiden NYT-yritys: Kare NYT

Spesian Pieksämäen yksikön kodinhuoltajaopiskelijat ovat perustaneet NYT-yrityksen nimeltä Kare NYT. Yritys tarjoaa ylläpitosiivousta, perussiivousta, leivontaa, kierrätystä sekä pieniä puutarhatöitä. Kare NYTin pitkäaikainen asiakas kertoo yrityksen toteuttaneen hänen toiveensa erinomaisesti.

Katso Kare NYTin esittelyvideo ja asiakkaan haastattelu alla olevalta videolta:

GDPR-asetuksen piilottamaa sisältöä
Hyväksyttyäsi evästeet sivuston ulkopuolinen sisältö (esim. Youtube-videot) ladataan sivulle

Mikä on NYT-yritys?

NYT-yritys on opiskelijoiden oma opiskeltavaan alaan liittyvä yritys, joka perustetaan vuodeksi kerrallaan. Opiskelijat tekevät oman alansa asiakastöitä tai valmistavat tuotteita yrittäjämäisesti, ja suorittavat samalla yrittäjyyteen liittyviä opintojaan. NYT-yrittäjyyttä ja Vuosi Yrittäjänä -ohjelmaa koordinoi Nuorten yrittäjyys ja talous NYT.