Kevään 2020 hakuaika vaativana erityisenä tukena järjestettävään ammatilliseen koulutukseen päättyi 1.4. Koska hakuaika osui tänä vuonna isolta osin päällekkäin koronavirustilanteesta johtuvan poikkeustilan, erilaisten arjen rajoitusten ja etäopetukseen siirtymisen kanssa, oli suuri kysymysmerkki, tuleeko vallitseva tilanne ja mieliala vaikuttamaan myös hakijamääriin.

Jos Spesian lopullisista hakijamääristä voi jotain päätellä, nuoret eivät kuitenkaan ole lamaantuneet ja passivoituneet, vaan katse on suunnattu vahvasti tulevaisuuteen, syksyyn ja elämässä eteenpäin! Spesiaan kokonaishakijamäärä oli 958, joista 809 ensisijaista hakijoita, mitkä ovat Spesian tähän asti suurimmat lukemat.

Liitteet, tulokset ja paikan vastaanottaminen

Jos olet hakenut Spesiaan opintopolku.fi-sivustolla, olet saanut palvelusta sähköpostiisi linkin, jonka kautta voit lähettää tarvittavat liitteet. Tämä on suositeltavin tapa, mutta voit myös postittaa liitteet tai tuoda ne itse päätoimipaikkojen (Jyväskylä, Järvenpää, Pieksämäki, Turku) postilaatikkoon 9.4. mennessä.

Tuloksista saa tiedon aikaisintaan 11.6.2020. Spesia lähettää kirjeen valituksi tulleille. Jos hakija jää varasijalle tai ilman paikkaa, hän saa kirjeen Opetushallituksesta. Huomaathan, että tuloksista ei voida antaa tietoja puhelimitse.

Jos olet hakenut,
muista toimittaa liitteet 9.4.2020 mennessä!

Jos tulet valituksi,
muista ilmoittaa paikan vastaanottamisesta viimeistään 25.6.2020.

Jos sijoitut varasijalle,
varasija on voimassa 14.8.2020 asti.

Jos et tule valituksi,
syksyn aloituspaikkoja voi tulla hakuun vielä kesän aikana.

Vaikka hakijoita oli runsaasti, satunnaisia paikkoja voi jäädä täyttämättä tai vapautua kevään ja kesän aikana. Jos siis kevään haku ei vielä tuo opiskelupaikkaa, kannattaa seurata Spesian www-sivuja. Opiskelupaikkoja vapautuu jatkuvaan hakuun myös kesken lukuvuoden.