Kuvateksti: Spesialaiset askartelivat myyntiin upeita, värikkäitä pääsiäiskortteja kevätpajassa.

Spesian kevätpajojen suunnittelu aloitettiin aikaisin, jo joulupajojen kanssa samoihin aikoihin, sillä parhaat ideat tulevat silloin, kun niitä ei varsinaisesti suunnittele eikä yritä väkisin. Erilaisia korttimalleja kevääksi suunniteltiin jo samaan aikaan joulupajojen korttimallien ideoinnin kanssa.

Homma pyörähti käyntiin joulun jälkeen miettimällä sitä, mitä Puotiin haluttaisiin myyntiin ja mikä tekisi kauppansa. Myytäväksi päädyttiin tekemään erilaisia kevään juhlien kortteja sekä sytykesipsejä, jotka saisivat joulupajoja keväisemmät servietit tuomaan väriä.

(teksti jatkuu kuvien jälkeen)

Korttien askartelumateriaalia: viiksiksi ja hatuiksi leikattua mustaa pahvia, erivärisiä korttipohjia, valkoisia pupumuotteja ja erilaisia koristeita.Henkilö leikkaamassa saksilla pyöreitä paloja kortteihin. Paloissa on valkoinen tausta ja keväinen, vihreä lehtikuvio.

Kuvateksti: Korttien askartelu oli mielekästä puuhaa opiskelijoille. Viime vuoden joulupajasta saatu kokemus oli tärkeä kevätpajan askarteluissa.

Pitkäkestoinen projekti toi mukanaan tärkeitä opetuksia

Aiemmista pajoista tarttui mukaan tärkeä oppi: riittävän hyvällä etukäteissuunnittelulla säästyy monelta harmilta. Mallista kannattaa tehdä niin selkeä kuin mahdollista ilman, että ulkonäkö kärsii tai muistuttaa eskariaskartelua, ja osat kannattaa leikata valmiiksi liimaamista varten. Näin jokainen pajaan osallistuja saa loistaa!

Pajaa pidettiin ryhmien omissa luokissa ja Pieksämäen Duunilassa. Auto täynnä tavaraa ajettiin myös Mikkeliin pajaa pitämään, Kotkaan taas otettiin yhteys Teamsin välityksellä. Teams-paja toimii yllättävän hyvin. Teams ei korvaa fyysistä läsnäoloa, mutta kuitenkin toimii.

Kun opiskelijoilta kyseltiin fiiliksiä pajojen jälkeen, oli suurin osa peukuista ylöspäin käännettyjä. Henkilökunnaltakin tuli vain kiitosta hyvistä etukäteisvalmisteluista.

Kevätpajan pitäminen oli kaikin puolin myönteinen kokemus. Onnistumisen kokemuksia saivat sekä pajaan osallistujat että pajojen vetäjät.

Kattila, jossa kuumennetaan korttien pyöreitä osia askartelua varten.Kymmeniä valmiita kortteja rivissä.

Kuvateksti: Korttien teko oli monivaiheinen prosessi, joka vaati erilaisia taitoja askartelijoilta. Lopputuloksena saatiin runsaasti hienoja kortteja myyntiin.