Ammattiopisto Spesia palkitsi YhteistyöBuusti-tapahtumassa ensimmäistä kertaa vuoden parhaan työelämäkumppanin, oppisopimuspaikan, työpaikkaohjaajan ja työllistäjän. Palkitsemisella halutaan kiittää yrityksiä ja työelämän edustajia erinomaisesta yhteistyöstä ja panoksesta erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden työelämäpolkujen luomisessa ja tukemisessa.

Spesian työelämäpalvelut toteuttamaan YhteistyöBuusti-webinaariin saavuttiin runsain joukoin – noin 80 työelämän edustajaa ja spesialaista kokoontui linjoille yhteisen asian äärelle. Rehtori TiinaMeriläinen kertoi oppilaitoksemme erilaisista työelämälähtöisistä oppimisympäristöistä, joissa teemme yhteistyötä myös yritysten kanssa. Tilaisuudessa kuultiin myös saadusta työelämäpalautteesta sekä erilaisista tavoista ja mahdollisuuksista tehdä yhteistyötä kanssamme.

Ehdottomat kohokohdat olivat kuitenkin yrittäjä-näyttelijäohjaaja Ismo Apellin puheenvuoro ”Otetaan tämä mahollisuutena”, sekä vuoden työelämäkumppaneiden palkitseminen ja haastattelut. Haastatteluissa kuulimme palkittujen kokemuksia yhteistyöstä kanssamme, onnistuneita työllistymistarinoita ja ajatuksia siitä, millaisista asioista onnistumiset rakentuvat.

Vuoden 2022 parhaat työelämäkumppanit

Spesian johto valitsi vuoden 2022 parhaat työelämäkumppanit henkilöstön ehdotusten pohjalta. Ehdotuksia saatiin yhteensä 63 ja kutakin ehdotusta kohden lahjoitimme 15 euroa Ukrainan kehitysvammaisille. Laitoimme siis hyvän kiertämään. Olemme kiitollisia kaikille yhteistyötahoillemme – yhteistyö on todella merkityksellistä opiskelijoillemme ja koko oppilaitoksellemme”

Palkinnot menivät tänä vuonna seuraaville yhteistyötahoille:

Kolme henkilöä seisoo vierekkäin varastohuoneen näköisessä tilassa, yhdessä Spesian huppari, yhdellä kädessä kehystetty diplomi.
Vuoden paras 2022 työpaikkaohjaaja
Tomi Granström, Nahka-alan Immo Oy, Kotka

Mies seisoo McDonaldsin edessä diplomi ja herkkukori kädessä. Herkkukori ja vuoden parhaan diplomi.
Vuoden paras 2022 oppisopimustyöpaikka
McDonald’s Kouvola, Vili Saarenpää

Kolme aikuista ja yksi nuori seisovat vierekäin, yhdellä kädessä herkkukori ja yhdellä diplomi.
Vuoden paras 2022 työllistäjä
Juurikka Catering Oy, Sirpa Pii-Keinonen, Jyväskylä

Kaksi miestä katsoo kameraan, vanhempi pitää kädessään herkkukoria, nuorempi lippispäinen kehyksiin laitettua diplomia.
Vuoden paras 2022 työelämäyhteistyökumppani
Transpen Oy, Erkki ja Eero Klami, Järvenpää

Voittajat ilahtuivat suuresti, kun yritysvalmentajamme kävivät heitä tervehtimässä ja palkitsemassa  diplomein ja herkkukorein. Onnea vielä voittajille!

”Otetaan tämä mahollisuutena”

YhteistyöBuustin lopuksi vierailijamme Ismo Apell käytti sanomaltaan tärkeän ja tunteisiin vetoavan puheenvuoron, jossa hän kertoi monivaiheisesta polustaan yrittäjänä ja rekrytoinnin periaatteistaan. Hänelle on keskeistä kohdata ihminen ihmisenä ja löytää jokaisesta ihmisestä hänen vahvuutensa.

Työyhteisön moninaisuutta Apell pitää ehdottomana rikkautena. Yrittäjän polulla hän on kohdannut lukuisia vastoinkäymisiä, mutta oppinut suhtautumaan vastoinkäymisiin mahdollisuutena löytää uusia suuntia yrittämiselle ja oppia uutta. ”Otetaan tämä mahollisuutena” on hänen sloganinsa ja se on häntä muistuttamassa tatuointina käsivarressa.

Hyvää palautetta ja eväitä jatkoon

YhteistyöBuustista keräämämme palaute oli kannustavaa, tyytyväisyys tilaisuuteen oli 4,1/5 ja sisällön kiinnostavuus sai arvion 4,3/5. Kiitos kaikille palautetta antaneille ja myös avoimiin kysymyksiin vastanneille, otamme palautteen evästykseksi seuraavan webinaarin suunnittelussa.

Toivottavasti näemme myös ensi vuoden YhteistyöBuustissa! Jos sinua kiinnostaa yhteistyö Spesian kanssa, yritysvalmentajamme keskustelevat mielellään erilaisista vaihtoehdoista tehdä yhteistyötä.  Yhteystiedot löydät linkin takaa sivun alalaidasta: Palvelut työelämälle.

Tiia Ollikainen
yritysvalmentaja

Kristiina Luukkonen
työelämäkoordinaattori