Ammattiopisto Spesia järjestää vuoden 2019 TaitajaPLUS-semifinaalit tammikuun viimeisellä viikolla Jyväskylässä, Järvenpäässä ja Nurmijärvellä.

Järvenpään Spesia Puodissa järjestettävä asiakaspalvelun ja myynnin semifinaali on avoin yleisölle, vaikka tila onkin pienehkö. Myös Jyväskylässä yleisöllä on mahdollisuus päästä katsomaan kisasuorituksia, kertoo paikkakunnalla opettava lajivastaava Hannu Pahajoki:

”Jyväskylän semifinaalipäivä on myös toimipisteemme avointen ovien päivä, joten yleisöllä on mahdollisuus päästä katsomaan suorituksia. Tämä valmistaa osallistujia Joensuun finaaliin, jossa yleisöä onkin sitten jo runsaasti. Onhan se jännittävää, mutta sitä paremmalta itsensä voittaminen opiskelijoiden mielestä tuntuu.”

Kolme lajia, 43 kilpailijaa

Semifinaaleihin on ilmoittautunut yhteensä 43 kilpailijaa. Heistä jokaisen lajin kuusi parasta pääsee toukokuussa Joensuuhun kisaamaan ammattitaidon SM-kilpailuiden finaaliin.

TaitajaPLUS semifinaalien lajit ja paikkakunnat:

  • MA 28.1. Asiakaspalvelu ja myynti – Ammattiopisto Spesia, Järvenpää
  • MA–TI 28.–29.1. Logistiikka – Würth Elektronik Oy, Nurmijärvi
  • KE 30.1. Puhtaus- ja kiinteistöpalveluala, kiinteistönhoidon osaamisala – Ammattiopisto Spesia, Jyväskylä

Lajiperhevastaava Tero Kuusisto on innoissaan TaitajaPLUS-kisoista:

”Kaiken A ja O ovat opiskelijat, he tekevät kisoista hienot. Erityistä tukea tarvitsevilla opiskelijoilla on usein hyvää, perusteellisesti harjoiteltua osaamista, innostusta ja kova motivaatio, ja näissä kilpailuissa he pääsevät näyttämään sen.”

Finaalit keväällä Joensuussa

Taitaja-kilpailu on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma. Alle 21-vuotiaat ammattiin opiskelevat tulevaisuuden tekijät kilpailevat oman alansa Suomen mestaruudesta 43 lajissa yli neljänsadan kilpailijan voimin. TaitajaPLUS-ammattitaitokilpailu on suunnattu erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille.

Taitaja2019 -tapahtuma järjestetään 21.–23.5.2019 monitoimihalli Joensuu Areenalla ja sen läheisyydessä. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Spesialla 2020 järjestämisvastuu

Vuoden 2019 semifinaalien järjestäminen on osa Ammattiopisto Spesian valmistautumista vuoden 2020 TaitajaPLUS-kisojen järjestämisvastuuseen, joka siirtyy sille Ammattiopisto Luovilta. Jyväskylässä pidettävien kisojen pääjärjestäjä on Gradia.

Kisojen järjestämisessä on paljon työtä, mutta Tero Kuusiston mukaan se palkitsee tekijänsä:

”TaitajaPLUS-kilpailun järjestäjänä olet ammatillisen koulutuksen ajankohtaisella näköalapaikalla. Kisojen eteen tehtävä työ tarjoaa tilaisuuden kehittää myös oman oppilaitoksen toimintaa, nostaa tasoa ja laatua sekä tuoda uusia ideoita opetukseen.”