Spesialaiset osallistuivat suurilukuisesti Espoossa järjestettyihin Taitaja2023-kisoihin ja toivat mukanaan hienon saaliin – kaikkiaan neljä SM-mitalia! Myös mitaleitta jääneet osallistujat voivat olla ylpeitä itsestään ja hienosti suorituksestaan kisoissa, joissa Suomen taitavimmat tekijät ottivat mittaa toisistaan.

Taitajat ovat ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma, jossa kilpaillaan ammattitaidon suomenmestaruuksista.

Ammattiosaamisen mitalisteja kolmessa lajista

Espoossa SM-mitaleille TaitajaPLUS-lajeissa pääsivät Spesian opiskelijoista seuraavat:

P2 Kiinteistönhoito
Kulta: Alex Marin (keskellä)
Kolme mitalistia kukat käsissä.
Kuva: Skills Finland, Olavi Toivanen

P4 Puhdistuspalvelut
Pronssi: Milla Heikkinen (oikealla)
Kolme mitalistia kukat käsissä.
Kuva: Skills Finland, Sofia Suokko

P5 Logistiikka
Hopea: Viorika Gustafsson (vasemmalla)
Pronssi: Jimmy Lempinen (oikealla)
Kolme mitalistia kukat käsissä.
Kuva: Skills Finland, Sofia Suokko

Spesia onnittelee kaikkia Taitaja2023-kisoista mitalin kotiin tuoneita opiskelijoita ja kiittää kaikki osallistuneita kilpailijoista tukijoukkoihin asti!

Taitajat on muutakin kuin pelkkä kilpailu

Yksi Taitajien parhaista puolista itse kilpailun lisäksi on yhteishenki ja tutustuminen toisiin yli oppilaitos- ja jopa maakuntarajojen. Espoossa 8.–11. toukokuuta järjestetyissä kolmipäiväisissä Taitaja2023-kisoissa niin kilpailijoilla kuin tukijoukoillakin oli loistava mahdollisuus tukea ja kannustaa toisiaan.

Yhteishenki välittyikin vahvasti kisoissa myös tänä vuonna. Puhtauspalvelujen viimeistä finaalisuoritusta seurasi yleisöstä tsemppihuudoin lähes koko finalistijoukko. Kilpailusuoritusten valmistuttua koko joukko tuuletteli yhdessä onnistuneille suorituksille ja mukaville kilpailuille.

Ensi vuoden Taitaja2024-kilpailu järjestetään Kuopiossa. Spesia kiittää kaikkia tämän vuoden kisoihin osallistuneita ja lähtee sankoin joukoin myös kohti ensi vuoden Taitaja-kilpailua!

Taitaja-kilpailuihin osallistuneet spesialaiset rivissä.Kuvateksti: Taitaja-kilpailuihin osallistuneet spesialaiset rivissä.