”Jännittää, mutta on myös kiva lähtee kokeilemaan uutta ja tapaamaan uusia ihmisiä”, kommentoivat Spesian kodinuoltajaopiskelijat Tiia ja Milla, kun TaitajaPLUS-semifinaaliin on enää muutama päivä.

Taitaja2020 ammattitaidon SM-kisojen semifinaalivaihe on käsillä. Spesiasta mukana on kolmentoista (13) kilpailijaa, joiden puolesta saamme yhdessä jännittää!

PLUS-lajien semifinaalit järjestetään 29.–30.1.2020 Torniosa, Muhoksella ja Kempeleessä. Semifinaalit järjestää Ammattiopisto Luovi, jolle PLUS-lajien järjestämisvastuu siirtyy Spesialta vuoden 2021 kisoihin.

Kolme lajia, jokaisesta kuusi finalistia

PLUS-kilpailulajit ovat vuonna 2020 P1 puhdistuspalvelu, P2 logistiikka sekä P3 asiakaspalvelu ja myynti.

Jokaisesta lajista finaaliin pääsee kuusi kilpailijaa. Finaalit kilpaillaan Jyväskylän tapahtuma- ja messukeskus Paviljongissa toukokuussa 2020.

Spesiasta P1-lajiin osallistuu kuusi (6) kilpailijaa – Jyväskylästä, Pieksämäeltä ja Turusta kustakin kaksi. P2-lajiin osallistuu kolme (3) kilpailijaa Järvenpäästä ja P3-lajiin neljä (4) kilpailijaa, joista kolme Järvenpäästä ja yksi Turusta.

Taitaja-semifinaalit 27.-31.1.2020Aitoja työelämän tehtäviä

Taitaja-kisoissa tarkoitus on näyttää aitoa opiskeltavassa ammatissa tarvittavaa osaamista, ja tämä näkyy hyvin myös semifinaalitehtävissä.

Puhdistuspalvelussa kilpailija suorittaa Attendo Mittumaari -hoivakodin asukashuoneen ylläpitosiivouksen. Logistiikassa toinen tehtävä on vastaanottaa ja purkaa rekasta varastoterminaaliin saapuva kuorma. Toisessa tehtävässä kerätään ja pakataan tuotteita tilausten perusteella.

Kauppakeskus Zeppelinissä käytävässä asiakaspalvelun ja myynnin semifinaalissa palvellaan asiakasta ja laitetaan kodintuoteosaston työpiste myyntikuntoon. Yhteistyökumppanina toimiia Clas Ohlson.

Tsemppiä kaikille kilpailijoille, niin spesialaisille kuin muillekin!