Tarvekortit – työväline opetus-, ohjaus- ja valmennustyöhön

Haluatko rikastuttaa keskusteluja, avata uusia näkökulmia ja luoda syvempää yhteyttä muihin osallistujiin? Spesia Asiantuntijapalvelujen uudet Tarvekortit tarjoavat siihen mahdollisuuden!

Pakka sisältää 42 korttia, jotka avaavat inhimillisiä tarpeita ja ohjaavat tunteiden ja käyttäytymisen juurille. Upeat suomalaiset luontokuvat herättävät sanojen merkityksen eloon. Korteissa tarvesanat ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Tarvekortteja voi tilata Spesian verkkokaupasta.

(teksti jatkuu kuvan jälkeen)

Tarvekortteja levitettyjä pöydälle.

Vinkkejä käyttöön

Pöydälle on levitetty tarvekortteja ja käsi nappaa niistä yhden.Käytä Tarvekortteja omalla tyylilläsi opetus-, ohjaus-, terapia- tai valmennustilanteissa. Ota Tarvekortit osaksi arkeasi ja avaa ovi oivalluksiin, ymmärrykseen ja merkityksellisiin kohtaamisiin.

  • Johdattelevat tunteiden alkulähteille.
  • Auttavat tunnistamaan vaikeidenkin tunteiden ja käytöksen takana olevia tarpeita.
  • Soveltuvat sekä yksilö- että ryhmätyöskentelyyn.
  • Ota käyttöön omalla tavallasi opetus-, ohjaus- ja valmennustilanteissa tai vaikkapa työnohjauksessa.

Käyttöesimerkkejä

  1. Hyödynnä eri tilanteissa yksittäisen tai useamman ohjattavan kanssa: Mieti, mikä tunne sinulla on tällä hetkellä. Valitse korteista se, mikä tarve on tunteesi takana. Mahdollisia jatkokysymyksiä: Mitä pitää tapahtua, jotta tarve tulee täytetyksi? Mikä tunne sinulle herää, kun tarve tulee täytetyksi?
  2. Pyydä ohjattavaa valitsemaan korteista sen mitä hän tarvitsee, jotta ryhmässä on hyvä olla. Tätä voi hyödyntää esimerkiksi ryhmän tutustumisvaiheessa. Mitä tarvitsen ryhmältä, mitä tarvitsen tähän lukukauteen tai mitkä ovat tarpeeni tänään? Tämän pohjalta voidaan tehdä myös yhteisiä pelisääntöjä.
  3. Ota välineeksi kuulla kuulumisia ja toiveita. Tapaamisen alussa ohjattava voi sanoittaa oman tarpeensa tapaamista varten. Toivooko hän esimerkiksi selkeyttä käsiteltäviin asioihin? Vai kenties hyväksyntää, arvostusta tai kuulluksi tulemista? Tapaamisen päätteeksi voidaan pohtia, kuinka oma tarve tuli tänään täytettyä ja mitkä asiat vaikuttivat tarpeen täyttymiseen.
  4. Ota välineeksi valmennus-, työnohjaus- tai terapiaprosessin alussa. Ohjattava voi sanoittaa, mitkä ovat hänen tarpeensa koko prosessille. Kaipaako hän vuorovaikutukselta esimerkiksi luottamusta, luovuutta tai rentoutta? Päästään keskustelemaan hänen toiveistaan ja ajatuksistaan prosessia kohtaan. Tarpeista keskusteleminen voi olla myös tavoitteen asettelun väline. Tarpeisiin voidaan palata vaikkapa jokaisella tapaamiskerralla ja suunnata keskustelua tarpeiden kautta aikaisemmin asetettuun tavoitteeseen.
  5. Ota välineeksi tunnetaitojen harjoitteluun. Tunteiden alla meillä on tarpeita, joita on usein vaikeampi tunnistaa kuin esimerkiksi ulospäin näkyvää kiukkua, vihaa, iloa tai surua. Mitä tunteiden alla on? Päästään keskustelemaan esimerkiksi siitä, kuinka omia tarpeita saisi arjessa enemmän tunnistettua ja kuinka niitä voisi ilmaista myös toisille.

(teksti jatkuu kuvan jälkeen)

Hanna Halminen työskentelee tarvekorttien kanssa ryhmässä.

Tuotetiedot

Tekijät: Spesia Asiantuntijapalvelut
Graafinen suunnittelu ja valokuvat: Jarno Virtanen
Pakkauksen paino: 278g.
Pakkauksen koko: 15cm x 11cm x 2cm
Korttien materiaali: paksua Soft touch pinnoitettua kartonkia
Valmistettu ja painettu Suomessa

Hinta ja tilaaminen

Yhden korttipakan hinta on 29,50€ + postikulut. Kortteja voi tilata Spesian verkkokaupasta.

Laskutus yritysasiakkaille

Yritysasiakkaille tarjoamme myös laskutusvaihtoehdon. Jos laskutusvaihtoehto kiinnostaa, niin otathan yhteyttä: asiantuntijapalvelut@spesia.fi