Monikulttuurisen oppijan tuen menetelmiä (3op)

(verkossa)

Tule kartuttamaan osaamistasi monikulttuurisiin oppijoihin liittyen. Opit tunnistamaan mahdolliset oppimisvaikeudet ja saat keinoja niiden taklaamiseen. Koulutus antaa valmiuksia kulttuuri- ja kielitietoisen ja toiminnallisen opetuksen toteuttamiseen sekä yksilöllisten polkujen ja tukitoimien suunnitteluun, lisää osallistujien verkosto-osaamista ja tukee työssäjaksamista. Osallistuja saa myös valmiuksia tukea maahanmuuttajaoppijoiden kotoutumista. Koulutus toteutetaan 29.3.-17.5.2023 välisenä aikana.

Seiska- ja kasipäivä | Avoimet ovet 7. ja 8. luokille

Ammattiopisto Spesia, useita paikkakuntia

Hei yläkoululaiset, tervetuloa tutustumaan Spesiaan! Spesia järjestää 7.- ja 8.-luokkalaisille oman päivän päätoimipaikoilla 30.3.2023, sopivan rennolla otteella. Ilmoittautuminen Ryhmiä pyydetään ilmoittautumaan 27.3.2023 mennessä opolle eli yhteyshenkilölle. Paikkakuntakohtaiset tiedot Jyväskylä Aika: klo 12 - 14 Paikka: Vasarakatu 27 (Vasara) Yhteyshenkilö: Marjaana Jauhiainen, marjaana.jauhiainen@spesia.fi Järvenpää Aika: klo 12.30 - 14.30 Paikka: Yhteiskouluntie 2 (Kuntola) Yhteyshenkilö Anu Kaskisuo, […]

Selkeä kieli, selkeä toiminta (2 op)

(verkossa)

Tämä koulutus on osa Erityinen vankilaopetus 9 op -koulutuskokonaisuutta. Osallistujat kerryttävät osaamista erityistä tukea tarvitsevien oppijoiden oppimisesta, tarpeiden tunnistamisesta ja tuesta sekä rikosseuraamusasiakkaiden ohjauksen erityispiirteistä. Osallistujien vuorovaikutus- ja menetelmäosaaminen lisääntyvät. Erityisesti painotetaan positiivisen pedagogiikan menetelmiä, ratkaisukeskeisyyttä ja dialogisuutta. Koulutusten toteutustavat vahvistavat myös osallistujien työhyvinvointia ja yhteisöllisyyttä sekä osaamisen jakamista omassa työyhteisössä. Erityinen vankilaopetus -koulutuskokonaisuus sisältää luentoja, työpajoja ja ohjattuja vertaistapaamisia sekä itsenäistä työskentelyä ja oppimistehtäviä verkko-oppimisympäristössä. Osallistujat voivat osallistua joko kaikkiin tai yksittäisiin koulutusosioihin. Koulutus toteutetaan 11.-25.4.2023 välisenä aikana.

Kulttuuri- ja kielitietoisuus monikulttuurisen oppijan ohjaamisessa (2op), toinen toteutus

(verkossa)

Tule kartuttamaan osaamistasi monikulttuurisiin oppijoihin liittyen. Opit tunnistamaan mahdolliset oppimisvaikeudet ja saat keinoja niiden taklaamiseen. Koulutus antaa valmiuksia kulttuuri- ja kielitietoisen ja toiminnallisen opetuksen toteuttamiseen sekä yksilöllisten polkujen ja tukitoimien suunnitteluun, lisää osallistujien verkosto-osaamista ja tukee työssäjaksamista. Osallistuja saa myös valmiuksia tukea maahanmuuttajaoppijoiden kotoutumista. Koulutus toteutetaan 18.4.-26.5.2023 välisenä aikana.

Nepsy-info

(verkossa)

Kiinnostaako Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentajakoulutus eli tuttavallisemmin nepsy-valmentajakoulutus? Olet ehkä jo ilmoittautunut mukaan tai vasta harkitset opintoja. Nepsy-info on juuri Sinulle!

Kevään erityisin päivä 2023, Turku

Ruissalon kylpylä Ruissalon puistotie 640, Turku

Oletko erityistä tukea tarvitsevien nuorten tai aikuisten parissa työskentelevä ammatillisen koulutuksen toimija? Tämä on Sinun päiväsi!

Kevään erityisin päivä järjestetään Varsinais-Suomen Oppilaitosfoorumin erityisen tuen työryhmän, Erityistä tukea Lounais-Suomi verkoston sekä ja Spesia Asiantuntijapalvelujen yhteistyönä. 

Irrottaudu hetkeksi ja tule mukaan saamaan uutta tietoa, näkökulmia, ideoita ja menetelmiä tärkeään työhösi. Tapaa kollegoita, jaa kokemuksiasi, nauti keväisestä luonnosta ja palaudu.

Opintojen keskeyttämisen ehkäisy 2 op

(verkossa)

Tämä koulutus on osa Ohjaa erityisen hyvin 8 op -koulutuskokonaisuutta. Koulutuskokonaisuuden tavoitteena on, että jokainen ohjaustyötä tekevä henkilö osaa ohjata erityistä tukea tarvitsevia oppijoita. Erityisopettajien ja opinto-ohjaajien yhteistyön tekeminen on tärkeää ja se korostuu oppivelvollisuusuudistuksen myötä. Tukea tarvitsevan oppijan nivelvaiheet tulee hoitaa ennakoiden ja hyvin. Nivelvaiheen toimijoiden tietoisuus ja osaaminen erityisestä ja vaativasta erityisestä tuesta kasvaa ja monipuolistuu koulutuksessa.

Koulutuksen kesto on 2.-23.5.2023.

Spesiarock – Esteetön festari valtaa Järvenpään Kulttuuripuiston

Järvenpään Kulttuuripuisto Kirjastokatu 8, Järvenpää

Keväällä 2023 Spesia rokkaa! Esteetön päiväfestari Spesiarock valtaa Järvenpään Kulttuuripuiston 25.5.2023 klo 12 - 18. Ammattiopisto Spesia tarjoaa loistavien artistien, musiikin ja elämysten täyttämän päivän SpesiaRock-festivaaleilla erityisesti opiskelijoilleen ja muille festivaalin esteettömyydestä hyötyville.  Esiintyjät Loistava esiintyjäkaarti takaa päräyttävän festarifiiliksen. Lavalle nousevat Erja Lyytinen, Paleface, Signmark, Mikko Herranen, Resonaarigroup ja Spesian bändi. Tarkempi aikataulu julkaistaan pian […]

Mielenterveyden ja opiskelukyvyn tukeminen 2 op (non-stop verkkokoulutus)

(verkossa)

Verkkokoulutuksessamme saat tietoa mielen hyvinvointiin vaikuttavista tekijöistä, mielenterveyden häiriöistä ja niiden vaikutuksista toiminta- ja opiskelukykyyn. Opit tunnistamaan mielenterveyden häiriöitä sekä kohtaamaan, tukemaan ja ohjaamaan henkilöä, jolla on mielenterveyden häiriöihin liittyviä pulmia. Voit suorittaa verkkokoulutuksen omaan tahtiisi kuuden kuukauden aikana – aloita, kun sinulle parhaiten sopii.

Huom! Tällä koulutuksella näkyy aloituspäivämäärä, mutta todellisuudessa koulutuksen voi aloittaa milloin vain.