Tukea työllistämiseen
Näin palkkaat erityistä tukea tarvitsevan osaajan
Mitä jos työllistäisin valmistuvan opiskelijan?
Työnantajilla on mahdollisuus hakea taloudellista avustusta erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden työllistämiseen. Alla esimerkkejä vaihtoehdoista:
Palkkatuki
Kyseessä on taloudellinen tuki, jota voidaan myöntää työnantajalle työttömän työnhakijan palkkauskustannuksiin. Palkkatuki on harkinnanvarainen tuki ja se voi olla enintään 30%, 40% tai 50% palkkauskustannuksista. Lue lisää palkkatuesta TE-palveluiden sivulta.
Oppisopimuksen tuet
Myös oppisopimukseen voi saada palkkatukea koko koulutuksen ajaksi. Lisää TE-palveluiden sivuilla.
%
Palkkatuen osuus palkasta jopa
Työkokeilu
Tavoitteena on työkokeilijan ammatinvalinta- ja uravaihtoehtojen selkeyttäminen sekä työn sopivuuden arviointi. Työkokeilun kesto voi olla 1–12 kk, samoissa työtehtävissä kuitenkin enintään 6 kk.
Työkokeilu ei ole työsuhde, eikä siitä makseta palkkaa. Työkokeilijat ovat vakuutettuja TE-toimiston puolesta. Lisätietoja työkokeilusta TE-palveluiden sivuilta.
Työkokeilun enimmäiskesto kuukausina
Työolosuhteiden järjestelytuki
Työnantaja voi saada työolosuhteiden järjestelytukea, jos työhön palkattavan tai jo työssä olevan henkilön vamma tai sairaus edellyttää uusia työvälineitä, kalusteita tai muutostöitä työpaikalla. Lisätietoa järjestelytuesta TE-palveluiden sivuilta.
Kaupunki- ja kuntakohtaiset työllistymistuet
Huomioi myös, että eri kaupungit ja kunnat voivat tarjota työllistymistukia. Hakuohjeet ja -lomakkeet löytyvät kuntien ja kaupunkien työllisyyspalveluiden nettisivuilta.
Ota yhteyttä

Jouni Röyskö

Suvi Lehtonen

Riikkaliina Laulainen
