Tukea työllistämiseen

Näin palkkaat erityistä tukea tarvitsevan osaajan

Mitä jos työllistäisin valmistuvan opiskelijan?

Työnantajilla on mahdollisuus hakea taloudellista avustusta erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden työllistämiseen. Alla esimerkkejä vaihtoehdoista:

Palkkatuki

Kyseessä on taloudellinen tuki, jota voidaan myöntää työnantajalle työttömän työnhakijan palkkauskustannuksiin. Palkkatuki on harkinnanvarainen tuki ja se voi olla enintään 30%, 40% tai 50% palkkauskustannuksista. Lue lisää palkkatuesta TE-palveluiden sivulta.

Oppisopimuksen tuet

Myös oppisopimukseen voi saada palkkatukea koko koulutuksen ajaksi. Lisää TE-palveluiden sivuilla.

%

Palkkatuen osuus palkasta jopa

Työkokeilu

Tavoitteena on työkokeilijan ammatinvalinta- ja uravaihtoehtojen selkeyttäminen sekä työn sopivuuden arviointi. Työkokeilun kesto voi olla 1–12 kk, samoissa työtehtävissä kuitenkin enintään 6 kk.

Työkokeilu ei ole työsuhde, eikä siitä makseta palkkaa. Työkokeilijat ovat vakuutettuja TE-toimiston puolesta. Lisätietoja työkokeilusta TE-palveluiden sivuilta.

Työkokeilun enimmäiskesto kuukausina

Työolosuhteiden järjestelytuki

Työnantaja voi saada työolosuhteiden järjestelytukea, jos työhön palkattavan tai jo työssä olevan henkilön vamma tai sairaus edellyttää uusia työvälineitä, kalusteita tai muutostöitä työpaikalla. Lisätietoa järjestelytuesta TE-palveluiden sivuilta.

Kaupunki- ja kuntakohtaiset työllistymistuet

Huomioi myös, että eri kaupungit ja kunnat voivat tarjota työllistymistukia. Hakuohjeet ja -lomakkeet löytyvät kuntien ja kaupunkien työllisyyspalveluiden nettisivuilta.

Ota yhteyttä

Jouni Röyskö

työvalmentaja
Turku
040 900 0046
Jouni.Roysko@spesia.fi

Suvi Lehtonen

työvalmentaja
Järvenpää
050 473 4109
suvi.lehtonen@spesia.fi

Riikkaliina Laulainen

työvalmentaja
Pieksämäki
050 471 3855
riikkaliina.laulainen@spesia.fi

Susanna Tervo

työvalmentaja
Jyväskylä
050 340 2988
susanna.tervo@spesia.fi