Opiskelijatyöt

Työtä ja alihankintatyötä ohjatusti: isoa tai pientä, teillä tai meillä  

Opiskelijatöiden tarjonta eri paikkakunnilla

Koulutusalat ja oppimisympäristöt vaihtelevat paikkakunnittain, mutta kaikilla koulutusaloilla ja paikkakunnilla on mahdollista tehdä opiskelijatöitä asiakkaille ja yrityksille joko oppilaitoksessa tai toimeksiantajan tiloissa. Ota rohkeasti yhteyttä, niin etsimme sivulle sopivan tekijän tai ryhmän, jonka opintoihin toimeksiantosi istuu.

Alihankinta- ja tilaustyöt

Onko sinulla tai yritykselläsi töitä, jotka tarvitsevat lisäkäsiä? Spesiassa opitaan tekemisen kautta, joten otamme mielellämme hoidettavaksi erilaisia alihankinta- ja tilaustöitä, jotka opiskelijat suorittavat henkilöstön ohjauksessa. Motivoituneita tekijöitä löytyy sekä ammattitaitoa vaativiin töihin että helppoihin, toistoa vaativiin tehtäviin. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä – katsotaan yhdessä miten voimme olla avuksi! Yhteistiedot löydät sivun alalaidasta Työ voi olla esimerkiksi:

  • pakkaamista, postitusta, tarroitusta tai laskemista
  • puhtaanapitoa, lajittelua, kierrätystä tai pyykkihuoltoa
  • tuotteen valmistamista tai kokoonpanotöitä
  • kiinteistönhoitoa, pihatöitä tai autojen ja koneiden huoltoa
  • toimistotöitä ja it-huoltoa

Voit myös toimittaa tuotteitasi myytäväksi opiskelijamyymälä Puotiin, jättää tarpeettomaksi käyneet tavarasi kierrätystorille, päivittää asiakasrekisterisi yhteistiedot tai korjauttaa polkupyöräsi. Laadukkaasta henkilökohtaisesta ohjauksesta, tuesta ja neuvonnasta vastaa Spesian kokenut ja osaava henkilökunta. Palvelumme pelaa niin hyvin, että vakioasiakkaita on paljon, ja joidenkin toimeksiantajien kanssa olemme tehneet menestyksellistä yhteistyötä jo vuosia. Vastaanotamme kuitenkin mielellämme uusia tehtäviä ja töitä koko ajan. Tervetuloa yhteistyökumppaniksi!

Työt oppilaitoksen tiloissa

Sisäiset oppimisympäristöt ovat oppilaitoksen tiloihin konseptoituja työelämänkaltaisia toimintoja, jotka palvelevat työnantajien ja asiakkaiden toimeksiantoja.

Alihankintapaja Duunila

Duuniloissa toteutetaan erilaisia alihankintatöitä lähiseudun työnantajakumppaneille ryhmämuotoisesti. Työt voivat olla kokoonpanoa, lajittelua ja pakkaamista ynnä muuta. Usein työt liittyvät vähittäiskaupan tuotantoon. Tämän lisäksi Duuniloissa tehdään toimistotöitä, kuten kopiointia ja laminointia. Duuniloissa työskentelee pääsääntöisesti VALMA- ja TeLMA-opiskelijoita. Duunilat toimivat Järvenpäässä ja Turussa sekä tarvittaessa myös muillakin paikkakunnilla.

Spesia Puoti
Spesia Puodissa ja verkkokaupassa myydään kumppaneidemme ja opiskelijoidemme valmistamia tuotteita. Lahja- ja käyttötavaroita tulee myyntiin Spesian kumppaneilta, jotka ovat lähialueen yrittäjiä, työkeskuksia ja vankiloita. Tuotteitamme yhdistää yhteinen arvomaailma. Ota yhteyttä ja tarjoa tuotteitasi Spesian Puotiin myytäväksi! Puodeissa voivat työskennellä sekä tutkintotavoitteiset opiskelijat että valma-opiskelijat. Spesia Puodit toimivat Jyväskylässä ja Kotkassa kätevästi keskustassa ostoskeskusten yhteydessä. Järvenpäässä ja Turussa Spesia Puodit toimivat oppilaitoksen tiloissa.
Harjoitustoimisto
Harjoitustoimistoissa toteutetaan monenlaisia asiakkaiden toimistotöihin liittyviä toimeksiantoja, esimerkiksi lahjakortteja, laminointeja, postituksia ja asiakasrekisterien päivityksiä. Harjoitustoimistoissa myös siirtokirjoitetaan esteettömyyssäädöksiin liittyvästi videoiden ääniraitoja. Harjoitustoimistoissa työskentelee pääasiassa liiketalouden ja kaupan alan sekä valmentavan koulutuksen opiskelijoita. Harjoitustoimistot toimivat Järvenpäässä ja Turussa.
Polkupyöräkorjaamo
Pyöräkorjaamossa tehdään suoraviivaisia ja yksinkertaisia huolto- ja korjaustöitä polkupyörille ja ilman voimanlähdettä kulkeville menopeleille. Työskentely tapahtuu ohjaajan johdolla. Voit jättää kulkupelisi meille sopimalla ennakkoon. Korjaamolla työskentelevät pääasiassa valma- ja telma-opiskelijat. Pyöräkorjaamo toimii Järvenpäässä.
Kierrätystori Pointti
Kierrätystori Pointissa kierrätetään lahjoitettuja vaatteita ja tavaroita kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Voit tutustua tuotteisiin tiloissamme ja viedä kotiisi mieluiset tuotteet maksutta. Voit jättää sinulle tarpeettomaksi käyneet tavarasi paikan päällä kierrätystorin aukioloaikana. Kierrätystori Pointissa toimii pääasiassa liiketalouden ja logistiikan opiskelijat. Kierrätystori Pointti toimii Järvenpäässä.

Anna NYT-yrityksen hoitaa homma

Asiakastöitä, tilauksia ja keikkahommia koulutusaloilla

NYT-yritys on opiskelijoiden oma opiskeltavaan alaan liittyvä yritys, joka perustetaan vuodeksi kerrallaan. Opiskelijat tekevät oman alansa asiakastöitä tai valmistavat tuotteita yrittäjämäisesti, ja suorittavat samalla yrittäjyyteen liittyviä opintojaan. Ammatillista Spesiassa toimii useita NYT-yrityksiä eri paikkakunnilla muun muassa kiinteistönhoidon, pienkonekorjauksen, liiketalouden ja puhtaanapidon aloilla.

NYT-yrittäjyyttä ja Vuosi Yrittäjänä -ohjelmaa koordinoi Nuorten yrittäjyys ja talous NYT. NYT-yritykset vaihtelevat vuosittain, mutta alat pysyvät samoina.

Logistiikka
Logistiikan alan opiskelijat tekevät logistiikan keikkatöitä ryhmissä. Tehtävänä voi olla esimerkiksi hyllyttämistä, tavaran vastaanottamista, esillepanoa tai järjestelytöitä. Myös muuttokeikkoja tehdään mahdollisuuksien mukaan.  
Kiinteistöhuolto
Kiinteistönhuollon opiskelijat pitävät kiinteistöt ja piha-alueet kunnossa. Opiskelijat tekevät keikkoina esimerkiksi piha-alueen puhdistuksia ja raivauksia kesäisin ja talvisin.
Autoala
Spesian tekniikan alojen oppimisympäristöissä voit opiskelijatyönä tehtäväksi ajoneuvosi tai pienkoneesi huolto- ja korjaustöitä tai pieniä vauriokorjaustöitä.
Kone- ja tuotantotekniikka
Kone- ja tuotantotekniikan aloilla voi opiskelijatöiksi jättää pieniä hitsaus- ja koneistustöitä (esimerkiksi poraus-, sorvaus-, jyrsintä- ja hitsaustöitä). Voimme korjata ja huoltaa myös pienlaitteita.
Puhtaanapito
Puhtaanapidon opiskelijat tekevät opintoihinsa liittyen ryhmämuotoisesti puhdistuskeikkoja liike- ja toimistotiloissa.
Sisustusrakentajat
Sisustusrakentajat voivat tehdä keikkatöinä esimerkiksi kaikenlaisia sisärakennustöitä ja erilaisia asennuksia. Koululle oppilastöiksi voi tuoda erilaisia puusta tehtäviä uudistöitä tai kunnostustöitä.

Ota yhteyttä

Simo Liikanen

oppimisympäristökoordinaattori
Järvenpää
044 565 0558
Simo.Liikanen@spesia.fi